5 originalnih božićnih ukrasa koji mogu postati lijep božićni dar

Vjerojatno vam je poznato kako mame baš i nemaju puno vremena za komplicirane ukrase. Zato su mi uvijek najdraži oni ukrasi koji nam neće oduzeti puno vremena, gotovo sve što nam je potrebno imamo kod kuće (volim svašta reciklirati ?), a te ukrase mogu izrađivati i klinci. Na kraju ih možemo  pokloniti članovima naše obitelji ili prijateljima, a mališani su pogotovo sretni jer su sudjelovali u izradi.

Božićne čestitke od krpica i ostatka tkanine

Ove božićne čestitke radili smo kod kuće od ostataka nekih tkanina i krpica koje smo dobili na dar, izrezivali smo krpice u obliku borića i na vrh stavljali zvjezdice. Na rubu čestitke stavili smo rupicu kroz koju smo provukli božićnu špagicu. Zvjezdice i špagice mogu se povoljno naći u Tediju, Offertissimi, Kiku i sličnim trgovinama. Ove božićne čestitke možete poslati svojim najmilijima ili vam jednostavno mogu poslužiti kao božićna dekoracija.

Ukras na ulazu u kuću od kuglica za božićno drvce

Jeste li se ikad zapitali što biste mogli napraviti s kuglicama za božićno drvce koje su vam viška? Ja sam se ove godine odlučila za najjeftiniju dekoraciju ikad i kuglice koje su nam viška odlučila iskoristiti za ulaz u našu kuću. Sve što vam je potrebno je određen broj kuglica koje želite iskoristiti za dekoriranje, špaga i taaaa da evo divnog ukrasa. Garantiram vam, nitko nije prošao pored njih, a da ih nije primijetio. Jeftina, brza, a efektna dekoracija

Anđelčići od papirića za muffine

Ovakvi su mi ukrasići omiljeni. Sve što vam je potrebno su papirići bijele boje za muffine, bijeli papir (crni, crveni i zlatni/žuti flomaster za aureolu), ljepilo, zvjezdice po želji za ukrašavanje haljinice, špaga kojom ćete ih objesiti na božićno drvce ili mjesto po želji. I divni anđelčići su gotovi. Učenici u mojoj školi su bili oduševljeni. ?

Pahuljice od drvenih špatula

U ovoj aktivnosti doista uživaju i veliki i mali. Moji su mališani vrijedno bojali i zatim lijepili naljepnice. Pahuljice možete napraviti od drvenih špatula koje možete kupiti u ljekarni (100 komada – 12 kuna). Naljepnice također možete nabaviti u Tediju ili Kiku, potrebne su vam još tempere i vruće ljepilo kojim ćete učvrstiti štapiće. Također divna dekoracija za božićno drvce, girlandu ili dječju sobu.

Borići od papirića za muffine

Kada sam prvi put vidjela ove boriće od papiriće od muffina na Pinterestu, oduševila sam se, budući da onih božićnih papirića uvijek ostane viška, baš je došlo kao naručeno da se od njih naprave lijepi božićni ukrasi. Sve što trebate napraviti je na pola presavinuti papiriće, a onaj na vrhu presavinuti dvaput i na vrh staviti zvjezdicu ili bilo koji drugi ukrasić koji imate kod kuće.

Nadam se da ćete koju ideju za ukrase uspjeti iskoristiti i u vlastitom domu. Neka su vam sretni i blagoslovljeni blagdani.