Ovog adventa budi i ti nečiji sveti Nikola

Druga je adventska nedjelja, ne možemo, a da ne pomislimo kako vrijeme leti, kako je već prvi tjedan došašća iza nas, kako smo čitav tjedan jurili i žurili, svašta obavljali, planirali i radili. Razmišljam o tome što sam sve divno pročitala o došašću, kako se najbolje pripremiti za Božić, kako da se prosinac ne pretvori u jurnjavu i žurbu, kako na najbolji način iskoristiti ovo najljepše vrijeme u godini. Poželjela sam ovog adventa, sada kada su naša djeca malo veća, prenijeti im one bitne vrijednosti koje će ih podučiti zahvalnosti, brižnosti, davanju i brizi za druge, a ne samo za vlastite potrebe. Nova igračka, nova knjiga, novi kaput, novi ukrasi za dom… Sve nam treba, no treba li nam doista? Što je s onima koji to nemaju?

PODARI SVOJE VRIJEME

Tako smo ovog adventa odlučili podariti svoje vrijeme, izraditi razne božićne ukrase i nekoga njima obradovati, podariti koji slatkiš ili barem toplu riječ i mali znak pažnje nekome tko nema dovoljno, tko je sam i potreban mu je razgovor, nema pomoći od svoje obitelji…

Upakirali smo tako prvog adventskog tjedna nekoliko sitnica, božićnih ukrasa, slikovnica, slatkiša i poklonili onima koji nemaju toliko i kome naše vrijeme koje smo odvojili za njih znači sve na svijetu. Na blagdan sv. Nikole kada su naše čizmice pune i radosti nema kraja, potrebno je podsjetiti i nas same, a našu djecu podučiti tome da na ovoj planeti nemaju svi u jednakoj mjeri i da je najljepši dar ovog došašća i upravo na današnji blagdan sv. Nikole – biti nečiji sv. Nikola. Događaji su to koji će djeca pamtiti, uvijek će iznova htjeti pomoći, sami se odlučiti na darivanje drugih, lakše će dijeliti, ali i kroz godinu podariti nekome svoje vrijeme, jer vrijeme je najveći Božji dar kojeg smo dobili na raspolaganje i umnožava se dijeljenjem.

Odvojite stoga vrijeme ovog Božića za:

OSMIJEH

–   TOPLU RIJEČ

–  POSJET

TELEFONSKI POZIV

 –  PORUKU

–   E-MAIL

–  PISMO

–   ČAŠICU RAZGOVORA

A dječica uvijek mogu odvojiti zajedno s vama neku igračku ili slikovnicu koja im je viška, slatkiše kojih je ionako pun prosinac i postati nečiji sv. Nikola.