Kako čitati i koristiti naše slikovnice “Rođen/a u Zagrebu” po koracima?

Naše slikovnice „Rođena u Zagrebu“ i „Rođen u Zagrebu“ putopisne su slikovnice o našem glavnom gradu Zagrebu, no one su ujedno i maleni dnevnici za zapisivanje najljepših dojmova i umetanje fotografija baš kao u pravi foto album iz šetnji i razgledavanja grada.

Naše slikovnice žele potaknuti roditelje i djecu na što više šetnji, razgledavanja grada, boravak na svježem zraku, učenju o znamenitostima koje krase naš glavni grad, potiču na čitanje djeci od najranije dobi te ih uče kako već poznata mjesta mogu biti itekakva pustolovina ako ih odlučimo istraživati na novi način. Stoga vam donosimo korake kako na najljepši mogući način koristiti naše slikovnice, kako bi one postale mjesta trajnih uspomena iz najljepših pustolovina.

Udobno se smjesti, u najdraži naslonjač ili krevetić i prolistaj knjižicu o ovom divnom gradu.

Promisli, jesi li već bio ili bila ondje s mamom, tatom, djedom ili bakom?

Neka ti mama ili tata čitaju o ovim divnim mjestima: Gornji grad, zagrebačka katedrala ili Maksimir.

Razmisli, kuda bi sljedeći puta najradije išla ili išao? Možda prvo do Zrinjevca ili pak do Umjetničkog paviljona?

Ponesi tamo ovu slikovnicu sa sobom, čitajte je zajedno na mjestu o kojem je u knjizi riječ.

Neka te mama i tata fotografiraju, razvijte tu fotografiju, stavite je u knjižicu i zapišite najljepše dojmove.

Tako se ovoj slikovnici možeš uvijek iznova vraćati. Ili da je čitaš, ili da staviš unutar nje svoje fotografije ili da pišeš o divnim pustolovinama… Ima toliko mogućnosti… Isprobaj ih sa svojim najdražima i uživaj sa svojim najmilijima u divnom gradu Zagrebu. ?

Javite nam se sa svim pitanjima i upitima vezanim uz naše slikovnice putem e-mail adrese mirta.combaj@gmail.com ili na Instagram profilu: @mirtini_dani te putem Facebook-a na mome profilu: Mirta Combaj Ujlaki.