Fotografije za uspomenu koje ćete čuvati čitav život

I ove smo godine nastavili s našom tradicijom božićnog fotografiranja. Sigurno se pitate zašto smo se odlučili za odlazak u neki foto studio kada ionako kod kuće svi posjedujemo mobitele koji itekako dobro fotografiraju? Odgovor je zapravo vrlo jednostavan. Moj suprug i ja željeli smo našoj djeci i našim roditeljima, njihovim djedovima i bakama, pokloniti nešto što će im ostati kao uspomena za čitav život, budući da danas fotografije ne razvijamo često i one nerijetko ostaju na računalu, mobitelu ili nekom drugom uređaju. Fotografije koje smo ovog adventa snimili u foto studiju definitivno su fotografije koje ćemo razviti i umnožiti kako bismo ih poklonili svim članovima svoje obitelji.

Upravo su djedovi i bake jako važan dio u životu svakog djeteta te stvaranje uspomena i tradicija iz godine u godinu u djetetu stvaraju osjećaj pripadnosti, reda, shvaćanje važnosti običaja i obiteljskih tradicija, osjećaj brige za ostale članove obitelji,  a na koncu i najvažnije stvaranje uspomena za čitav život. Adventsko je vrijeme u životu svakog čovjeka vrijeme koje budi najnježnije i najdirljivije emocije kojih se uvijek najživlje prisjećamo, emocije su to i uspomene koje mirišu na cimet i klinčić, uspomene koje nas vežu uz miris božićne jelke, uspomene na svjetlost svijeća, odlaske na zornice rano ujutro dok padaju prve pahulje snijega. Upravo su nam te uspomene uspjele biti oživljene u prekrasnoj božićnoj priči foto studija pod nazivom Foto Priče u prostorijama zagrebačkog Katrana, u Radničkoj 27 u Zagrebu, koji vas pod hashtagom #maliadventsvelikimsrcem smješta u bajkovitu božićnu priču te stvara čarobne fotografije.

Prije samog fotografiranja fotografije studija vidjela sam na društvenim mrežama, no čarolija koja nas je dočekala bila je i više od očekivanog. Naši dječaci su bili obuzeti svjetlošću i toplinom koja je ispunjavala prostor, Neo je odmah pohrlio prema sandučiću za Djedicu za kojeg je već pripremio pisamce kod kuće, a Ian se smjestio na drveni krevet pun mekanih jastučića i dekica kao da je kod kuće. Čini mi se da je to bilo tako isključivo zato što su nas organizatorice tako toplo i pristupačno dočekale, s osmijehom na licu i  toplom dobrodošlicom. Djeca se odmah osjećaju opuštenije i lakše ih je nagovoriti na polusatno fotografiranje.

Klavir kao iz prošlog stoljeća, jelka ukrašena divnim božićnim nakitom, antikna stolica, zvijezde, lampice, kuglice samo su mali dio čarolije koja u bijelo žutim tonovima zove na razgledavanje i želju da tako ukrasiš i svoj dom, a pogotovo na to da upravo na tom mjestu stvoriš prekrasne uspomene u obliku fotografija. Organizatori osim toga na zanimljive načine animiraju klince kako im fotkanje ne bi bilo nimalo dosadno. Makar u samom studiju nema mogućnosti za dosadom jer je dječici ondje sve zanimljivo, svjetlucavo i čarobno, organizatori su ipak pripremili balončiće od sapunice, novogodišnje prskalice, šarene kuglice i lampice, bor od filca koji dječica ukrašavaju, natjecanje u puhanju svjećice i još mnogo toga.

Ovdje vam donosim samo nekoliko fotki koje smo uspjeli uloviti vlastitom kamerom na mobitelu i dok još čekamo naše profesionalne fotke, pogledajte kako je to izgledalo u čarobnoj božićnoj šumi Foto Priča i možda se i vi odlučite posjetiti ovaj čarobni ambijent i stvoriti svoje uspomene za čitav život. Kada nam profi fotke stignu, dostavljam vam i intervju s organizatoricom Foto Priča Petrom i njezinom pričom. ?

Na Instagramu Foto Priče možete naći na profilu foto.priche te na Facebooku pod nazivom FotoPriče. <3

Neka vam je sretna, zdrava i blagoslovljena prva adventska nedjelja kao i čitavo došašće. Veliki pozdrav i zagrljaj svima! 🙂